Vi söker biträdande jurist som vill jobba med affärsjuridik och processföring inom miljö- och vattenrätt

2024.02.22

Agnes advokater är en affärsjuridisk nischbyrå inom miljörättsområdet och har betydande erfarenhet av rådgivning och processföring inom miljörättens olika områden, särskilt i vattenrättsliga frågor där vi ofta anlitas som experter, ombud i domstol och föreläsare. Våra klienter inkluderar offentliga aktörer, vattenkraftsproducenter, andra infrastrukturaktörer och industriverksamheter. Vi biträder även andra advokatbyråer och investerare med miljö- och vattenrättslig expertis vid exempelvis transaktionsärenden.

Vi är en liten, oberoende advokatbyrå men arbetar med ett stort nätverk av specialister, som miljötekniska konsulter och juridiska rådgivare inom andra rättsområden. Vi strävar efter att genomföra alla våra uppdrag med noggrannhet, professionalitet samt högsta kvalitet. Och inte minst med ett trevligt och personligt bemötande!

Nu söker vi en ny juristkollega med stort intresse för miljö- och vattenrätten och av att arbeta med processföring på en affärsjuridisk byrå. Du ska ha en juristexamen och erfarenhet från notarie-tjänstgöring eller annan yrkeslivserfarenhet är meriterande. Anställningen avser i första hand heltid men för rätt kandidat i slutet av utbildningen kan vi erbjuda deltidsarbete med målsättningen att övergå till en heltidstjänst efter examen.

Vi söker dig som har ett stort intresse för miljörätt, men också god insikt i och intresse av att jobba med andra rättsområden såsom process- och civilrätt. Särskilt fastighets- och ersättningsrätt aktualiseras ofta. Du är ambitiös, nyfiken, ansvarstagande och noggrann. Det är en fördel om du är intresserad av både naturvetenskap och samhällsbyggnadsfrågor.

Som ny medarbetare hos oss kommer du att vägledas av erfarna jurister och från första dagen få bistå inom alla delar av verksamheten, till exempel med rättsutredningar och upprättande av inlagor till domstolar.  Arbetet kan vara krävande och innefattar ett stort ansvar men erbjuder möjlighet att snabbt utveckla och fördjupa sina kunskaper inom ett flera olika rättsområden, lära sig processföring i domstol och på ett handfast sätt få bidra till att rättsligt möjliggöra klimatomställningen.

Vårt kontor ligger i moderna, ljusa lokaler intill vattnet i Finnboda hamn. Vi erbjuder de anställda förmånscykel, som man även kan ta med på SL-båten till centrala Stockholm från hamnen precis utanför porten.

För att söka, skicka en presentation av dig själv, CV och betyg till .

Kontakt

Adress

Finnboda Kajväg 15

131 72 Nacka

Kontouppgifter

Org.nr: 556938-4034
Bankgiro: 314-4474
IBAN nummer:
SE5650000000052221126742

Copyright 2024